Bli bedre kjent med SKUESPILLERNE!

Hvem er hvem i musikalen «You raise me up»?

Lisa spiller LIV

Lisa er utdannet fra The Liverpool Institute for Performing Arts.
Hun er kjent for de fleste småbarnsforeldre som den norske stemmen til Elsa i tegnefilmene «Frost», spesielt for sangene «La den gå» og «Inn i ukjent land».

Lisa ble imidlertid kjent på musikalscenen allerede i 1999, da hun som verdens første Sophie var med i den berømte musikalen «Mamma Mia» i London.
Siden har hun blant annet hatt hovedrollen i musikalen «Guys & Dolls» i England og medvirket i flere norske produksjoner som «Back to Broadway», «Swinging Christmas» og musikalene «Chess», «Evita» og «Annie» m.fl.

For tiden turnerer Lisa med publikums-suksessen «Lisa Loves ABBA», hennes personlige fest-hyllest til ABBA og deres musikk.

Øyvind spiller KEVIN

Øyvind Boye Løvold er utdannet ved Guildford School of Acting og Bårdar Akademiet. Han har medvirket i en rekke musikaloppsetninger: Folketeaterets Annie, The Phantom of the opera, Singin’ in the Rain, Chess, Mary Poppins, Billy Elliot og Mamma Mia!, Parade (Kanonhallen), Evita, Jesus Christ Superstar (Fjæreheia), Les Misérables (Bishop of Digne), Sandnes Kulturhus/Kilden/Åbo Svenska Teater), Chess (Us Anatolij) og De syv dødssynder (Gøteborgsoperan), Riket (Oslo Nye Teater). Han spilte rollen som Arne i Lillestrøm Kultursenters oppsetning av musikalen Idyll.

På TV-skjermen har du sett han i Melodi Grand Prix, Eurovision Song Contest, Beat for beat, Kåss til kvelds og Allsang på Grensen. Han har også vært deltaker i The Voice der han kom på 2. plass. Øyvind er ansatt i Skuespiller- og danseralliansen.

Marit spiller TURID

Marit Østbye gikk på Statens Teaterskole fra 1969 til 1973 og har en solid bakgrunn som skuespiller på de fleste teatre i landet i over 50 år.

De senere årene har hun vært med på forestillinger som «Peer Gynt» (Vestnorske Teater i Bergen, 2022), «The Humans» (Oslo Nye Teater, 2022), «Ensom Flukt» (Teater Ibsen i Skien 2023).

I tillegg var hun med i den populære serien «Makta» på NRK1 i 2024.

Trond spiller JOHANNES

Trond Teigen har vært profesjonell skuespiller og sanger siden 1988. Han har vært med i store musikaler og teaterforestillinger på flere ulike teatre både i Norge og Sverige. Blant høydepunktene finner vi «West side story», «Sweeney Todd», «Les Miserables», «Mamma Mia og «Phantom of the Opera», for å nevne noen.

Trond har også jobbet med TV og film og var blant annet å se i rollen som Ambassadør Morgenstjerne i NRK-serien «Atlantic Crossing». I tillegg låner han ut stemmen sin til flere tegnefilm-figurer som for eksempel Aladdin, Svampebob og Beymax. Stemmen hans kan også høres på lydbøker for både store og små.

Sigurd spiller GEIR

Sigurd Sele fra Bømlo er kjent for sin varme, sterke stemme og som en stor formidler. Han har gjennom de siste 25 årene jobbet på teaterscener i hele vårt langstrakte land. Han fikk sitt gjennombrudd i rollen som Jean Valjean, hovedrollen i «Les Miserables» på Den Nationale Scene i Bergen. 

Sigurd jobber som frilanser og har vært tilknyttet de fleste av landets teaterscener. Sist vi så han på Lillestrøm Kultursenter var i 2007, som studentlederen Enjolras i «Les Miserables.»

Remi spiller LIAM

Remi Johansen Hovda er utdannet drama- og teaterpedagog, og jobber som universitetslektor på estetiske fag, OsloMet.

I tillegg er han utøvende dragartist med sitt alter ego, Nabi Yeon Geisha, der han lager show og forestillinger for store og små over hele Norge.

Han synger i Oslo Fagottkor, og er styremedlem i Oslo Pride og festivalansvarlig for Oslo Drag Festival.

Jenny spiller HANNE

Jenny Bulterud er utdannet ved Musikkteaterhøyskolen (Høyskolen Kristiania 2017-2020).

Hun har medvirket i «Juleevangeliet – The smash (s)hit musical» og som Dyda i «Slaget på Testiklestad» (Nye Hjorten teater), «Sommer i Prøysen» og «Jul i Prøysen (Prøysenhuset), som Pugsley Addams i «The Addams Family» (Lillestrøm Kultursenter) og senest i «Så som i himmelen» (Thalia og Oslo Nye teater).

Jenny jobber også som instruktør for barn og ungdom ved Tonsenhagen Musikkteater.

Morten – ENSEMBLE

Morten Bergheim er utdannet ved musikallinjen ved Bårdar. Han nærmer seg 25 år som skuespiller, musikalartist, sanger og regissør. Morten har medvirket i en rekke show, men er mest kjent som medlem i vokalgruppen Cheezy Keys – som har satt opp flere egne show og underholdt rundt i Norge i en årrekke.  Cheezy Keys står også bak «Skrimmel Skrammel», en musikalsk barne-tv serie, laget for NRK i 2007. Morten jobber også som stemmeskuespiller, og har medvirket i utallige tv-serier og filmer. Utvalgte roller: Sonny i «Grease» (Oslo Spektrum), Gåsen/Gunnar i «Beatles» (Oslo Nye Teater), Olav Haraldsen i «Hotel Cæsar».

De siste 10 årene har han spilt rollen som Piperenseren i «Juleskurken» hver jul i Drammen og Lillestrøm, samt hatt regi i Lillestrøm.

Samantha – ENSEMBLE

Samantha Gurah er musikkteater-utdannet fra Bårdar Akademiet og har skuespillerutdanning fra Kristiania.

Samantha har blant annet hatt roller i forestillingene «Hair» (Trøndelag Teater), hatt hovedrolle i forestillingen «The Book of Mormon» (Chinateatern, Stockholm), spilt hovedrolle i forestillingen «Hør´a dagbok» med Riksteatret og vært ansatt på Oslo Nye teater. I tillegg har hun hatt hun spilt i flere tv-serier i Sverige og Norge.

I 2018 var hun deltaker i programmet «Stjernekamp» på NRK. Samme år ble hun tildelt Gamle Oslo bydels kulturpris og stipend.  

Mattis – ENSEMBLE

Mattis Johannessen (28) er utdannet ved Musikkteaterhøyskolen i Oslo og avsluttet utdanningen i 2017. Samme år debuterte han i Musikalen «Askepotts Jul» på Latter i Oslo. Senere har han blant annet gjort roller som Beiler/Gremio i «Kiss me Kate», Fyedka i «Spelemann på Taket», Caiaphas i «Jesus Christ Superstar», Kenickie i «Grease», Bentein i «Kristin Lavransdatter». Mattis har hatt hovedroller i de nyskrevede musikalene «Idyll» og «Ada og Snømannen» ved Lillestrøm kultursenter og høstet gode kritikker for begge roller.

Silje – ENSEMBLE

Silje er utdannet fra Bårdar Akademiet og Bårdar International og ved Complete Vocal Institute i Danmark. 

Nylig spilte hun en av hovedrollene i verdens første TikTok Dramaserie for ungdom, «Toxic».

Til daglig jobber Silje med dubbing for Disney Channel, Cartoon Network, Netflix, NRK Super m.fl, underviser barn og ungdom i teater, gjør reklamevoice og leser inn lydbøker.

I tillegg har Silje medvirket i TV-seriene «FLINK», «MK-X», «Hvite Gutter», «Neste Sommer» og «Hotel Cæsar», samt musikalene «Sound of Music», «Sound of Music in Concert», «Jesus Christ Superstar in Concert», «Reisen til Julestjernen», «Annie, «Evita, «Askepotts Jul», «Tre Nøtter til Askepott» og «Påfuglprinsen».

Karoline – ENSEMBLE

Karoline Sollie har 33 års sceneerfaring. «You Raise Me Up» blir hennes 40. forestilling.

Karoline var med i Skedsmo Amatørteater fra 1991-1994, og er i dag medlem av Lillestrøm Folketeater og Lillestrøm Teaterselskab. Sammen med Lillestrøm Teaterselskab har hun satt opp og spilt i 13 revyer på Lillestrøm Kultursenter.

Karoline har spilt Lilly Hansen i «Skulle det dukke opp flere lik er det bare å ringe», Politimester i «Juleskurken», Mrs Wilkinson i «Billy Elliot», Lily St. Regis og Mrs. Hannigan i to versjoner av «Annie», nabokjerring Fru Klausen i Lillestrøm Kultursenters bymusikal «Da verden kom på skinner». Hun var med i ensemblet i «Les Miserables» på Lillestrøm Kultursenter i 2007. Våren 2024 spilte hun Den onde heksa fra vest i «Trollmannen fra Oz» med Lillestrøm Folketeater.