NØTTEKNEKKEREN

TOR 21. DES KL. 18.00 Teatersalen BILLETTER KR 675,-

Kjøp billett Legg til i kalender

Julen er fylt med magiske eventyr, og Nøtteknekkeren er ett av dem. Opplev den verdenskjente balletten i desember, med dansere fra anerkjente Kyiv Grand Ballet på scenen! 

Det opprinnelige eventyret «Nøtteknekkeren og musekongen» ble skrevet av den tyske forfatteren E.T.A. Hoffman i 1816. Nesten 50 år senere, skrev den franske forfatteren Alexandre Dumas en ny versjon av Hoffmans eventyr. Dumas sin versjon ble i 1892 gjort til en ballett med Peter Tsjajkovskijs vakre, fengende musikk og koreografi av Marius Petipa. 

Siden den tid, har Nøtteknekkeren blitt en av verdens mest kjente balletter og et kjært juleeventyr for mange. Kort fortalt er handlingen et juleselskap som blir til en reise inn i en ung jentes julenattsdrøm full av skumle, vakre og morsomme scener hvor publikum dras med på en fantasifull eventyrreise sammen med Klara og nøtteknekkerprinsen. Forestillingen blir årlig oppført på teater- og operascener over hele verden. 

Kyiv Grand Ballet er et balletteater som turnerer i Europa, med klassisk ballett på repertoaret. Danserne kommer fra ballettene i Kharkiv og Kyiv i Ukraina. 

Turen presenteres av ARTFORM Production og den ideelle organisasjonen Kultur for folket for å støtte ukrainsk klassisk ballettkunst og ukrainske artister som ikke har mulighet til å opptre i hjemlandet.

Forestillingen varer i ca. to timer inkl. pause og passer for barn fra 5 år.

Arrangør: Artform Production SL

Billetter kr 675,- / barn kr 575,- under 16 år / grupper over 4 personer kr 575,-

NB! EARLY BIRD TILBUD FREM TIL 1. MAI, KR 599,- / BARN KR kr 499,-

 

ARRANGEMENT: