NØTTEKNEKKEREN

TOR 21. DES KL. 18.00 Teatersalen BILLETTER KR 675,-

Kjøp billett Legg til i kalender

Nøtteknekkeren er en ballett av Peter Tsjaikovskij til librettoen av Marius Petipa, basert på eventyret av E.T.A. Hoffmann, opprettet og først presentert for publikum i 1892. I Hoffmanns eventyr heter jenta Mary (hovedrollen), og hennes favoritt dukke er Clara. Marius Petipa brukte akkurat dette til sin libretto.
Skuespillere fra Grand Kyiv Ballet, som er ledende dansere ved den ukrainske ballettskolen og har representert den med verdighet de siste fem årene på verdens ledende arenaer, deltar i forestillingen.

Akt én.

På julaften begynner gjestene å samles ved Dr. Stahlbaums hus. Barna hans, Mary og Fritz, venter sammen med andre barn på gaver. Den siste gjesten er Drosselmeyer, Mary’s gudfar og ved en tilfeldighet en, trollmann. Hans evne til å bringe leker til live både fascinerer og skremmer barn. Gudfaren gir Nøtteknekkeren til Mary. Julfeiringen avsluttes og gjestene danser en avskjedsdans. Mary går til rommet sitt og klemmer Nøtteknekkeren.

Og så overføres handlingen til Mary’s drøm. Veggene på rommet hennes beveger seg fra hverandre, juletreet begynner å vokse, og dukkene våkner til liv. Musekongen dukker opp med sin hær av mus. Nøtteknekkeren og soldatene hans kjemper heftig og beseirer musekongen. Nøtteknekkeren blir til en prins.

Akt to.

Mary, prinsen og dukkene som har våknet til liv, gleder seg, de feirer og danser under stjernehimmelen nær et fantastisk vakkert juletre. Rundt dem er det snøstorm. Spanske, kinesiske, arabiske og slaviske dukker danser i glede over seier over musekongen, som var synonym med ondskap.  Alle forbereder bryllupet til Mary og Prinsen. Drosselmeyer dukker opp og alt forandrer seg igjen. Mary våkner med Nøtteknekkeren i armene.

Nøtteknekkeren er et vakkert, smart og relevant eventyr!!! Et eventyr hvor en drøm skaper livet, hvor det gode vinner over det onde, hvor vennlighet forandrer verden til det bedre.

Ved å danse denne balletten gjør Grand Kyiv Ballet-troppen også en god gjerning. En del av pengene mottatt under turen vil bli brukt på renovering av Ukrainsk Ballet Academy i Kyiv og til reparasjon av ballettungdoms felles borettslag.

Ved å kjøpe billett til denne forestillingen vil du få en fantastisk gave til deg selv, dine barn og barnebarn. Nøtteknekker-eventyret berører alle og vil gi et uforglemmelig inntrykk. Ikke minst vil julenattens godhet bli videreført!!!

Forestillingstid: 2 timer inkl. pause.

Anbefalt for et publikum på 5 år og eldre.

Arrangør: Grand Kyiv Ballet

Billetter kr 675,- / barn kr 575,- under 16 år / grupper over 4 personer kr 575,-

 

ARRANGEMENT: