NØTTEKNEKKEREN

MAN 9. DES KL. 19.00 Teatersalen BILLETTER KR 750,-

Kjøp billett Legg til i kalender

Den verdenskjente balletten Nøtteknekkeren fremført av ukrainske ballettstjerner vil være en magisk julegave for hele familien!

Et vakkert eventyr om eventyrene til unge Clara, Nøtteknekkerprinsen, full av spennende historier, ble gjort av Pjotr Tsjaikovskij til den mest populære klassiske ballett i verden i 1892. I dag har balletten Nøtteknekkeren blitt en verdensomspennende juletradisjon; denne forestillingen settes opp årlig på teater- og operascenene i verden.

Dansens universelle språk er forståelig uten oversettelse for noe publikum - scenen vil presentere historien om en jentes skjøre drøm, kampen mellom godt og ondt, hvor kjærligheten vinner.

Dansende snøfnugg, nøtteknekkerprinsen, leketøyssoldater og sukkerplommefeen kommer til liv i denne magiske familieklassikeren. Opplev et fantastisk eventyr med en liten jente som heter Clara, mens hun sovner på julaften. Hun møter prinsen sin, blir konfrontert med en kamp med større mus og rotter, og blir ført inn i søtsakenes frodige land. Historien er mye mer enn bare en julefortelling. Det er en historie om oppveksten, som også gjenspeiles i dansen.

Nå er tiden inne for å fylle deg opp og dette er akkurat stedet hvor du glemmer de presserende problemene og oppstyret, fordyper deg i den magiske verdenen, husker barndomsdrømmer og fyller sjelen din med inspirasjon, varme og nye drømmer.

«Nøtteknekkeren»-balletten er ideell som den første balletten barn vil bli kjent med. I tillegg, både for små tilskuere og voksne ballettelskere, vil balletten definitivt tilby en følelse av beundring for skjønnhet og fylle alle med julestemning!

Produksjonen av klassisk koreografi av Marius Petipa vil bli fremført av ukrainske profesjonelle ballettdansere - vinnere av internasjonale ballettkonkurranser, People's Artists of Ukraine, ukrainske solister og fra februar 2022 europeiske teatre.

Turneen presenteres av den norske organisasjonen «Kultur for Folket» for å støtte ukrainsk klassisk ballettkunst og ukrainske artister som ikke har mulighet til å opptre i hjemlandet. Turneen finner sted i november og desember i Norge, Sverige og Danmark.

Forestillingen varer i to timer inkl. 20 minutters pause.

Arrangør: Kultur for folket

Billetter kr 750,- / barn kr 650,- / grupper over fire personer kr 650,- / showmeny kr 1.169,-

Showmeny består av billett til showet, samt tre-retters middag i Scene 5 før forestillingen. Kan dessverre ikke kjøpes på web, da bord må reserveres.

Dersom du ikke ønsker showmeny, mrn allikevel ønsker å reservere et bord på Scene 5, kan du klikke her.

ARRANGEMENT: