LILLESTRØM STORBANDFESTIVAL

LØR 16. OKT KL. 17.00 HELE HUSET BILLETTER KR 300,-

Kjøp billett

Lillestrøm storbandfestival ønsker publikum og storband fra hele landet velkommen til ny festival. Årets storbandfestival avholdes fredag 15. og lørdag 16. oktober i Lillestrøm Kultursenter, og på programmet står hele 17 konserter.

Lillestrøm storbandfestival er Nord-Europas eneste festival for storband. Festivalen har vokst jevnt og trutt siden oppstarten i 2009, og det er nok en gang en glede å kunne presentere konserter med stor musikalsk spennvidde og mange sterke navn på plakaten. Årets festival byr på musikk som spenner over 100 års jazzhistorie. Vi får høre konserter fra veletablerte profesjonelle krefter i Kaba orchestra til unge og fremadstormende musikere i starten av sine karrierer, og ikke minst vårt eget festivalstorband som består av unge utøvere i alderen 14-20 år.

«Storband er ikke en sjanger, men en besetning»

Alle konsertene ved årets festival har en klar musikalsk profil, og det er mye å velge mellom. Man kan høre alt fra klassisk 40- og 50-talls swing til dagens listepop, Gershwin in concert, jazzrock, soul og originalskrevet musikk for storband. Vi får besøk av vokalister som Knut Andres Sørum, Julie Dahle Aagård og Maiken Kroken, samt solister som Helge Sunde og Georg Reiss. Det er fristende å omskrive Forrest Gumps berømte ordtak: «Big bands are like a box of chocolates, you never know what you’re gonna get». Festivalen gir publikum mange valgmuligheter, og viser at storband ikke er en sjanger, men en besetning som kan spille hva som helst.

To dager – 17 storband

Storbandfestivalen tar i bruk hele Lillestrøm Kultursenter, og presenterer konserter med i alt 17 storband fordelt over to dager. Fredag presentere vi Hilde Louise Asbjørnsen & Kaba orchestra, samt Lillestrøm storband med Helene Edler i Stjernesalen. Lørdag spilles det hele 15 konserter fra kl. 17.00 til rundt midnatt, fordelt på kultursenterets 4 scener. Og det beste av alt er at man kan kjøpe én billett som gjelder for alle de 15 konsertene på lørdag, så her er det bare å rusle fra den ene scenen til den andre, og høre akkurat det man har lyst til.

Full oversikt over konsertene, spilletider og presentasjon av bandene blir lagt ut på www.storbandfestival.no

For spørsmål, kontakt festivalsjef Eirik Gaaseide på tlf 975 68 058 eller mail eirik.gaaseide@gmail.com

Arrangør: Lillestrøm Storbandfestival

Billetter kr 300,- / medlem kr 250,- / barn og student kr 150,-

FORESTILLINGER:

Lørdag 16. oktober kl. 17.00 Kjøp billett