SE OG HØR vår podkast med TEAM BACHSTAD!

– Jeg var helt sikker på at jeg kom til å dø

Rune Gokstad tenker nesten utelukkende på hvor galt alt kan gå. – Flott at noen tar seg av det, mener Øystein Bache.

– Wow! For en flott sal! En ekte teatersal! Er den virkelig nesten hundre år gammel? Vi leste i Aftenposten på vei hit at Lillestrøm er stedet! Look til Lillestrøm! Det er jo en åpenbaring å komme ut av tunnelen. Det er så flott med elven og åsene og byen som ligger der, skryter Øystein Bache og Rune Gokstad entusiastisk.
– Så hva vet dere om Lillestrøm? spør vi.

– Eh …? Hm! Vi er riktignok bereiste, men der kom vi til kort. Men det er jo veldig fint i denne salen, da!

NRKs mest kjente reiseduo, Team Bachstad, har slått seg ned i «Dues stue» – det mobile podkaststudioet til Glenn Due-Sørensen og Nicolai Suphammer på Lillestrøm Kultursenter.

Denne høsten tar de for niende gang med TV-seerne på mange spennende og opplevelsesrike reiser verden rundt. Transporten foregår som regel på utradisjonelt vis.

– Noe av det mest spesielle var nok turen Oslo-Mongolia i veteran-brannbil. Jeg var helt sikker på at jeg kom til å dø. Har du hørt om noen som har overlevd en tur til Mongolia før? spør Rune Gokstad, som forteller at han liker seg aller best på hytta.
– Den eneste fordelen med den ruste kjerra, var den gode skapplassen. Vi hadde jo med oss en del kamerautstyr, klær og mat. Og overlevde! sier han fornøyd.


Han er den i NRK-teamet som tar seg av alle bekymringene både i forkant og underveis på turen, forteller Øystein Bache.

– Han tenker nesten utelukkende på hvor galt det kan gå og regner med at sjansen for å overleve er relativt beskjeden. Apropos død. I 2003 kjørte vi en sliten Citroën til Frankrike, slik at den kunne få dø blant sine egne. Det ble en fin siste reis. 

De jobber tett sammen og står for både innhold, filming og det tekniske selv. Det ville vært helt uaktuelt og hatt med en tredjemann på tur, selv om hen var aldri så dyktig som fotograf.

– Noen gang kan filmingen bli litt vinglete, særlig en gang vi kjørte forbi en kamel og ikke hadde tid til å stoppe og gjøre det ordentlig. Vi filmer alt, nemlig. Og det at vi bare er to gjør det nok lettere for dem vi møter å forholde seg til oss. Kommer vi med et helt NRK-team så blir det plutselig litt mer alvor.

Denne sesongen får vi blant annet være med på forsøket på å kjøre verdens lengste veistrekning.

– Vi endte opp sør for Vladivostok i Russland, med ble stoppet av en viss pågående spesialoperasjon i området. Det ble jo fort klart for oss at vi ikke kunne kjøre bil gjennom Russland. Reisene gjennom et Europa preget av krig og korona har vært uvanlig spesielt. Vi har møtt svært imøtekommende russere og vi gledet oss til å kjøre inn i Sibir og opplevde det tomme og episke. Det ble ikke sånn vi hadde planlagt, men vi har møtt så mange fantastiske mennesker, så det veier opp for alt. Vi føler oss heldige som kan leve av å reise, tulle og tøyse og nå gleder vi oss til å by på det samme på scenen i Lillestrøm

PS! I podkasten og i showet får du høre mer om hva som skjer underveis på tur, episoder som ikke kom på TV, forklaringen på hvorfor de aldri har med seg en profesjonell fotograf og hva som skjer i kulissene.

Team Bachstad på turné

  • Lørdag 12. november kl. 19.00
  • Teatersalen
  • Billetter kr 450,-

Her kan du lese mer om showet og bestille billetter: