1

Møt Morten Jentoft og Frode Berg.

En eksplosiv thriller fra virkeligheten – Historien om Frode Berg og livet på innsiden av norsk etterretning og russiske fengsler

Den 5. desember 2017 blir Frode Berg arrestert i Moskva. Halvannet år senere blir den pensjonerte grenseinspektøren dømt til 14 års fengsel for spionasje. Frode Berg soner to år i det beryktede Lefortovofengslet.

Nå forteller han for første gang hele historien om et drama som satte forholdet mellom nabolandene Russland og Norge på prøve - en historie som blir gitt viktig kontekst og nødvendig kritisk distanse ved at forfatteren er Norges fremste Russland-reporter, Morten Jentoft.

Morten Jentoft er for de aller fleste kjent som journalist i NRK, hvor han han blant annet har vært kanalens utenrikskorrespondent i Russland gjennom to perioder. Jentoft snakker samisk, finsk og russisk. I tillegg har han skrevet en rekke bøker: De som dro østover, Mennesker ved en grense, Døden på Kola, Radio Moskva og Finland 1918.

---

Arrangør: Scene 5

Billetter kr 125,-

Billetter og bordreservering bestilles gjennom billettsalget på Lillestrøm Kultursenter – 64 84 55 50.

Scene 5 åpner klokka 16 alle hverdager og holder åpent til ganske seint. Vi anbefaler på det sterkeste å prøve menyen vår, eller å ta noe å drikke før Morten Jentoft og Frode Berg starter kl.19.30.

_
_
_