1

VITENKAFÉ – LEV TIL DU BLIR 100

Hva om vi fortalte deg at du kunne forlenge livet ditt med 10 gode år?

Forskningen forteller oss nemlig at et langt og godt liv ikke bygger på tilfeldigheter. Joda, det handler om gener, men først og fremst om de valgene du tar i hverdagen. Forskere antar at når det gjelder livslengde så står genene for ca. 25 prosent, mens betydningen av livsstil utgjør 75 prosent. Nyere forskning viser også at et aktivt liv og sunne levevaner positivt påvirker genene våre. Med andre ord, det er først og fremst du som styrer hvor lenge og godt du lever, ikke genene dine.

Her gir lege Ole Petter Hjelle deg ni konkrete tips om hva du kan gjøre for å forbedre din helse, føle deg bedre og leve lenger. Rådene baserer seg ikke på hva han tror, men på hva forskningen viser. Visste du, for eksempel, at for hvert minutt du trener, forlenges livet med ca. syv minutter? Eller at av alle de faktorene som påvirker hvor lenge og godt vi lever, så er gode og nære sosiale relasjoner til menneskene rundt oss det viktigste? 

Denne lettleste boka gir deg verktøyene du trenger for å leve et langt og godt liv. Resten er opp til deg.

Ole Petter Hjelle er hjerneforsker og fastlege og en ettertraktet foredragsholder. Hjelle er kjent som «treningslegen» etter at han startet en egen mosjonsgruppe hvor han trener med pasientene sine. Han ble i 2016 kåret til en av landets beste formidlere i Morgenbladet. Han har tidligere gitt ut boka Sterk hjerne med aktiv kropp (2018).

---

Billetter kr 200,-

Billetter og bordreservering bestilles gjennom billettluka på Lillestrøm Kultursenter – 64 84 55 50.

Scene 5 åpner klokka 16 og holder åpent til ganske seint.

Vi anbefaler alle til å prøve menyen vår, eller å ta noe å drikke før konserten starter.

 

 

Billetter til VITENKAFÉ - LEV TIL DU BLIR 100

  1. Tir 20. okt kl 19:30 200 kr   KAFEEN - SCENE 5 Les mer Kjøp
Vis hele programmet
_
_
_