2

MED HJERTET I PANT - ET SPILL OM TIDEN

I kveld blir det premiere på «Med Hjertet i pant» i Lillestrøm Kultursenter. Forestillingen er nyskrevet og tar utgangspunkt i sangene som bandet Hjerterto har fremført på sine konserter gjennom de siste ti årene. I rollene som Tiden og Hun møter vi Kim Eidhagen og Sidsel Bjerke Hommersand.

Skuespilleren Kim Eidhagen er utdannet fra Bårdar Akademiet og er blant annet kjent fra filmer og TV-serier som Outcall (2018), Kodenavn Hunter 2 (2008) og Mer eller mindre mann (2012). Han huskes også av mange for oppsetningen av monologen Ondskapen på Lillestrøm Kultursenter, basert på en roman av Jan Guillou.

Sidsel Bjerke Hommersand har bakgrunn fra Romerike Folkehøgskole og flere freelanceforestillinger, men det er en tid siden hun sto på scenen som skuespiller. I de senere årene har hun hatt oppdrag som konferansier under Byfesten og jobbet bak scenen som regissør og produsent, bl.a. for forestillingen Jul i Svingen på Lillestrøm Kultursenter. Sidsel har jobbet i flere år ved scener i Oslo, bl.a. Nationaltheatret, Chat Noir og ABC-teatret.

Et spill om tiden er forestillingens undertittel, men det betyr ikke at det blir en dyster kveld. Stykket byr raust både på humor og ting til ettertanke. De som har hørt bandet Hjerterto på konserter har ofte gitt uttrykk for at de liker tekstene. Nå får du dette tekstuniverset servert i en større ramme, med karakterer som har fått liv – og som formidler mer av det som bandet har på hjertet.

Musikken har naturligvis en sentral plass i forestillingen. Musikkprodusent er Kenneth Moen Lewis som gjennom flere tiår har jobbet med mange av de fremste artistene i Norge. Han sto bak M2M da de gjorde internasjonalt gjennombrudd og har produsert artister som Ida Marie, Lomsk og Di Derre. Det siste året har han bl.a. jobbet med Hjerterto, både med innspillinger og produksjon av denne forestillingen.

Det er bandets komponist og tekstforfatter Torbjørn Ellingsen som har skrevet manuskriptet til forestillingen. Tittelen er hentet fra en av bandets sanger som handler om jenta som lover seg bort til en gutt som tilhører de underjordiske. Som hulder klager hun senere over at livet slett ikke er så glamorøst nede under jorden som folketroen skal ha det til. Og gjennom hele forestillingen går Tiden, karakteren vi har så vanskelig for å forsone oss med: Enten går han for fort, eller så går han for sakte. – Men kan vi ikke bare gå sammen, spør han i stykket. – Vi skal jo samme vei…

Bandets vokalist og frontfigur er Hilde Bergersen Ådland som er kjent av mange i lokalmiljøet gjennom opptredener med kor og band. Ellers medvirker i bandet: Tom Syversen, gitar, Arild Simensen, bass, Pål Bjar Hansen, trommer, Per Solrud, perkusjon og Torbjørn Ellingsen, gitar og tangenter.

Arrangør: Hjerterto

Billetter kr 325,- / showmeny kr 675,-

Showmeny består av billett til forestillingen, samt to-retters meny i Scene 5 før showstart. Kan dessverre ikke kjøpes på web, da bord må reserveres.

NB! Bord 1-4 er rad 1, bord 5-8 rad 2 og bord 9-12 rad 3 i salen.  Bordene står altså mellom scenen og amfiet.

_
_
_