4

CHICK COREA & MADE IN COREA

Chick Corea er en av jazzens aller største stjerner, og han har gitt ut flere enn 100 plater, vunnet 22 Grammy’s (like mange som U2 og Beyoncé), spilt med alt fra Miles Davis til Stevie Wonder, og holdt det gående i over 70 år.

Made in Corea består av Jarle G. Storløkken (gitar), Ola Lindh (vibrafon), Fredrik Jørgensen (bass) og Erik K. Jøkling (trommer). De fire romerikingene delte en kjærlighet til Chick Coreas musikk, og begynte å spille sammen i 2001.

Etter at Made in Corea gjorde flere konserter på Kongsberg Jazz i 2003 og spilte for en fullsatt sal på Lillestrøm Kultursenter i 2004, toppet det hele seg i 2005: I Smeltehytta på Kongsberg Jazzfestival fikk MiC spille med selveste Chick Corea. Konserten med MiC og Chick ble festivalens store snakkis det året, og også starten på et langt vennskap.

Made in Coreas vennskap med Chick Corea har bl.a. ført til at Corea i 2011 inviterte bandet til sin 70-årsfeiring på den legendariske jazzklubben Blue Note i New York, hvor de fikk en varm introduksjon og presentasjon av Chick fra scenen.

Gjennom alle disse årene siden 2005 har MiC båret på en drøm: Å invitere Corea med «hjem» til Lillestrøm. Dette er ikke bare en konsert med den største (og mest Grammy-vinnende) artisten som noengang har spilt i Lillestrøm, men også historien om 4 unge romerikinger som begynte å spille musikk de elsket, og som ender med å spille med Chick Corea selv - i Lillestrøm!

I ensemblet, som består av rundt 30 musikere, finner man mange av Romerikes fineste musikere, inkludert Stina Stenerud, Martin Myhre Olsen, Tarjei Grimsby og Svein Greni.

Programmet for konserten er plukket ut av Made in Corea og fokuserer på Coreas aller mest kreative periode på midten av 70-tallet. De største verkene fra album som The Leprechaun, My Spanish Heart, Secret Agent og The Mad Hatter er alle med å forme kveldens program og besetning. Dette er låter som Corea selv sjelden spiller, så dette blir kanskje eneste sjanse til å høre Chick bak tangentene på disse verkene noensinne.

Som på Kongsberg Jazzfestival i 2005, er det en god sjanse for at dette også blir en konsert det blir snakket om i lang tid framover. Så nå gjelder det å kjenne sin besøkelsestid, sette av St. Hans-helgen og bestille billetter før det blir utsolgt.

Velkommen!

Made in Corea:
Jarle G Storløkken - gitar og arrangementer
Ola Lindh - vibrafon
Fredrik Jørgensen - bass
Erik K. Jøkling - trommer

Arrangør: Made in Corea og Lillestrøm Kultursenter

Billetter kr 600,- / medlem kr 575,- / showmeny kr 945,-

Showmeny består av billett til konserten, samt to-retters meny eller skalldyrtallerken i Scene 5 før forestillingen. Kan dessverre ikke kjøpes på web, da bord må reserveres.

 

 

_
_
_