2

BOKKAFÉ - RUTH LILLEGRAVEN OG TRUDE MARSTEIN

Ruth Lillegraven og Trude Marstein - To nye romaner – to prisvinnende forfattere

Lillegraven: Alt er mitt
Møt Clara og Haavard. To mennesker på toppen av det norske samfunnet. Et vellykket ektepar i en arvet villa på Nordberg. Han er lege fra en gammel Oslo-familie, hun er den ambisiøse outsideren fra Vestlandet som har fått toppjobb i Justisdepartementet.

Samtidig rystes Oslo av flere drap på folk med innvandrerbakgrunn. Konsekvensene i et komplisert flerkulturelt samfunn er uoversiktlige og når etterhvert helt til justisministerens bord. Samtidig truer saken familiefreden mellom Haavard og Clara.

Alt er mitt er en psykologisk thriller der ingenting er som vi tror. Boken veksler elegant mellom fortid og nåtid, mellom intriger i maktens korridorer og i et moderne samliv, mellom skildringer av dagens Oslo og oppveksten på Vestlandet.

En overraskende, velskrevet og medrivende krim, inspirert av bøker som Flink pike av Gillian Flynn og Piken på toget av Paula Hawkins.

Ruth Lillegraven har siden debuten i 2005 skrevet en rekke bøker for barn og voksne. For Urd (2014) mottok hun den høythengende Brageprisen.

---

Trude Marstein: Så mye hadde jeg
En urovekkende og bevegende ny roman.

Monika er 13 år og vet at alt hun opplever en gang skal tilhøre en annen tid. Hun er 27 år og elskerinnen til en eldre professor. Hun er 37 år og bor sammen med Geir. De har fått Maiken som suger rytmisk på smokken og har en stripe bar hud i bakhodet. Hun er 46 år, har et uthus fullt av kranglevorne høner og tenker at livet består av håpløse forsøk på sammenføyninger. Hun er 52 år og møter morens ansikt i speilet over grønnsaksdisken i dagligvarebutikken.

Så mye hadde jeg er en roman om den aldri hvilende lengselen etter et liv rikt på tilhørighet, lidenskap og mening - men også om følelsen av at alt glipper, at ingenting kan holdes fast, at man kanskje verken vil eller klarer å høre sammen med noen.

---

Arrangementet er gratis!

Det kan være lurt å reservere bord. Klikk HER eller ring 64 80 80 21 for å bestille.

Scene 5 åpner klokka 12 alle hverdager og stenger ganske seint. Dere er hjertelig velkommen til å prøve menyen vår eller å ta litt å drikke før Bokkafeen starter klokka 19.30.

_
_
_