4

BARNAS TEATERLØRDAG - KARIUS OG BAKTUS

Karius og Baktus er en norsk barnebok fra 1949. Den har tekst og illustrasjon av Torbjørn Egner og melodi av Christian Hartmann. Boken ble skrevet til fryd for mange og til skrekk og advarsel for de som slurvet med tannpussen.

Forestillingen har beholdt sin popularitet i mer enn 60 år, og handler om de to tanntrollene Karius og Baktus som lever glade dager i tennene til gutten Jens. Jens pusser aldri tennene sine og spiser bare loff med sirup på - favorittretten til Karius og Baktus! En dag får de i midlertidig smake på en annen virkelighet da Jens får tannverk og må dra til tannlegen for å bore i hullene sine.

Når ASK setter opp Torbjørn Egners Karius & Baktus er det med masse tull, tøys, latter og moro. Vi får møte de to trollene med ablegøyer, dans, sang og morsomme kostymer. ASK SceneKunst er en av få heldige aktører som de siste årene har fått turnere med det folkekjære stykket, og nå får du se forestillingen i Barnas Teaterlørdag. Barna får stemme i å synge med til de kjente melodiene underveis i forestillingen.

Mange mener at boka om Karius og Baktus har påvirket holdningene til tannhelse og tannpuss hos barn i Norge siden 1950 tallet. Boka er oversatt til flere språk, og forfatteren har mottatt flere priser fra tannlegeorganisasjoner verden over.

I rollene som Karius og Baktus: Karine Akselsen og Rebekka Nerhovde

I rollen som borr og tannbørste: Stefan Strømnes

Manus: Thorbjørn Egner

Originalmusikk: Christian Hartmann

Produsent: ASK SceneKunst

Arrangør: Unge Viken Teater og Lillestrøm Kultursenter

Billetter kr 100,- / barn kr 100,-

_
_
_