UNG TEKST – «FRANCESCA»

TOR 3. NOV KL. 19.00 Universet BILLETTER KR 250,-

Kjøp billett Legg til i kalender

Hun synger bursdagssangen for seg selv. Det er midt på natta, og hun er helt alene. I dag blir hun 22 år. Akkurat like gammel som Francesca Woodman var da hun hoppet ut av en skyskraper i New York.

Francesca Woodman var en grensesprengende ung fotograf som ble verdensberømt etter sin død. Selv er hun 5 ganger vinner av «månedens mest joviale ekstravakt» i bokhandelen der hun jobber. På telefonsvareren tikker det inn gratulasjoner, og fra radioen kommer merkelig emosjonelle værmeldinger. Det er kanskje best å masturbere litt til TV2 Nyhetskanalen.

Med galgenhumor og absurde skråblikk lar dramatiker Tonje Dreyer Sellevoll to versjoner av hovedpersonen, K1 og K2, diskutere liv og død, fødsel og forventninger, og hvorvidt det er best å gjøre som Francesca Woodman, og hoppe ut av et vindu, eller om livet faktisk har et… innhold?

Senjaværingen Tonje Dreyer Sellevoll er utdannet skuespiller fra Théâtre Jacques Lecoq. Hun var med å starte det internasjonale teaterkompaniet YVA Company i 2016 og har sammen med dem produsert og spilt forestillinger på tre forskjellige kontinenter. I Norge har hun blant annet turnert med «Tobias og dagen det smalt» som vant Heddapris for beste barneforestilling i 2018. Hun jobber også som sykehusklovn.

Manuset til «Francesca» ble utviklet gjennom UNG TEKST, Unge Viken Teaters utviklingsprogram for unge dramatikere, og har også mottatt forprosjektstøtte fra Kulturrådet. 

Av: Tonje Dreyer Sellevoll
Regissør: Ingrid Askvik
Skuespillere: Madeleine Barosen Herholdt og Stine Anette Figenschau Hemmingsen
Lyddesigner: Felipe Noriega og Matias Askvik
Dramaturg: Øystein U. Brager
Produsert av: Unge Viken Teater

Arrangør: Unge Viken Teater

Billetter kr 250,- / student kr 150,- / scenekort kr 200,- max to billetter

Unge Viken Teater tenker bærekraftig. Spar miljøet og vis billetten din på mobil ved inngangen. Vi oppfordrer til bruk av kollektiv transport.

ARRANGEMENT: