Kundeklubb-rabatt!

RUNDT ET FLYGEL – MEDITASJONER OVER IKONISKE BEATLES-SANGER

ONS 15. MAR KL. 19.00 Stjernesalen BILLETTER KR 300,-

Kjøp billett Legg til i kalender

Elsker du Beatles? Yes you do! I denne utgaven av «Rundt et flygel» får du høre pianisten Helge Iberg. Nå har Spellemannpris-vinneren gravd seg inn i Beatles-skattkammeret og avdekket uante perler som ligger innhyllet i de kjente og kjære Beatles-låtenes grunnstoff.

Du har garantert aldri hørt noe lignende! Er det jazz? Er det klassisk? Nei, det er en fri, frekk og fabelaktig miks av alle stilarter, men stadig er det Beatles! For Iberg suger kraft av sin bakgrunn som både prisbelønnet klassisk komponist og sin lange erfaring som jazzmusiker i samarbeid med kremen av norske jazzartister, eksempelvis Bendik Hofseth, Sidsel Endresen og Jens Petter Molvær.

NRKs legendariske jazzkritiker Erling Wicklund skrev dette om Helge Ibergs forrige solopianoplate Standards and Vanguards: «En stående utfordring til all verdens musikanter og lyttere, enten du kommer fra standardlåtenes eller avantgardismens rekker: Ta for deg på øverste hylle, gjør musikken til din egen, alt er mulig, alt er tillatt, vi lever i en fantastisk tid – grip den, spill og hør det uhørte!»

HELGE IBERG er komponist og pianist som beveger seg mellom samtidsmusikkens partiturer og den moderne jazzens landskaper. Han har skrevet kammerverk, orkestermusikk, solokonserter, vokalverk, opera og musikaler. Han har også utgitt to bøker og skrevet en rekke essays/artikler om kultur/samfunn/kunst. Iberg er flere ganger blitt nominert til Spellemannprisen og mottok den i 2019 for det symfoniske verket «Songs from the planet of life». Han har også mottatt Prix Italia, Musikkforleggerprisen, Årets verk, og er tre ganger nominert til Edvard-prisen.

Program kommer.

Arrangør: Lillestrøm Kultursenter

Billetter kr 300,- / medlem kr 200,- / student kr 100,- (studentbevis må fremvises)

RUNDT ET FLYGEL
Rundt et flygel» er et akustisk konsertkonsept, bestående av solister med piano-akkompagnement og rene soloinnslag.
Programmet består i hovedsak av klassisk musikk, fremført av musikere med lokal/regional tilhørighet.

ARRANGEMENT: