KULTURKAFÉ – PRØYSEN FOR VOKSNE!

TOR 16. MAR KL. 12.00 Connect BILLETTER KR 225,-

Kjøp billett Legg til i kalender

Hilde Hummelvoll (lærer og velkjent fra NRK) og Yngve Fritjof Kristiansen (musiker og skuespiller) byr på en Prøysen-forestilling som inneholder kjente og mindre kjente sanger og fortellinger, og som viser en Prøysen som overrasker!

Alf Prøysen var en sylskarp betrakter. Han kunne fremstå som stillferdig og godmodig, men som forfatter malte han ofte historier med kraftige penselstrøk. Og han brukte hele fargepaletten.

Her er den svarteste fortvilelse hos kjerringa med dranker til mann, her er mørkeblå depresjon hos Karen som i hemmelighet elsker kremmer’n, her er blodrød villskap og latter så blid som sola. Han provoserte storbønder og ga fattigfolk grunn til å rette ryggen. Han hadde en sjelden innsikt i kvinneliv, og hadde stor sans for unger. Og det er vel det han er mest kjent for; barnefortellinger og -sanger.

I tillegg finnes det en haug med historier som ikke er så godt kjent, og som er myntet på dem som har levd en stund. Det er disse som nå er hentet fram i en liten forestilling kalt «Prøysen for voksne!».

Underholdningen starter kl. 12.00, dørene åpner kl. 11.00.

Arrangør: Lillestrøm Kultursenter

Billetter kr 225,- som inkluderer en kopp kaffe og en vaffel.

ARRANGEMENT: