KULTURKAFÉ – HENRIK SØRENSEN

TOR 20. OKT KL. 12.00 CONNECT BILLETTER KR 225,-

Kjøp billett

HENRIK SØRENSEN – LILLESTRØMS STORE SØNN

Forfatter og komponist Turid Lisbeth Nygård tar utgangspunkt i teatermanuset SØREN i dette foredraget. Publikum får se og høre scener og sanger fra manuset, samt se bilder av Sørensens kunst.

Nygård har med seg tre andre kunstnere, nemlig Kirsti Sørlie Hansen (sanger og skuespiller), Thor-André Walløe (skuespiller) og Jens Andreas Kleiven (jazzpianist).

I dette musikalske foredraget får du høre om Henrik Sørensens rampete ungdom, hans kamp for å bli kunstmaler, hvordan han traff sin store kjærlighet, Gudrun Cleve, om deres tid i Paris, om da han svevde i livsfare under 2. verdenskrig og om hans store triumfer.

Henrik Sørensen var en betydelig skikkelse og en bauta innenfor malerkunsten i en periode på over 50 år. Han var utadvendt, utrolig kunnskapsrik og det naturlige midtpunkt over alt. Bemidlede mennesker kjøpte ikke kunst uten å rådføre seg med ham først. Vi kan takke ham for mye av kunsten på Nasjonalgalleriet, særlig den franske.

Og tenk, han kom fra sagbruksmiljøet i Lillestrøm! – noe han satte pris på. Ved mange anledninger kom han innpå dette. En gang skrev han: «Men faktum er at jeg skylder denne flekken alt! Alle burde komme fra en liten plass, man blir så godt kjent med den menneskelige natur. Det var i Lillestrøm jeg traff Gudrun. Det var i Lillestrøm jeg bestemte meg for å bli kunstmaler.»

Underholdningen starter kl. 12.00, dørene åpner kl. 11.00.

Arrangør: Lillestrøm Kultursenter

Billetter kr 225,- som inkluderer en kopp kaffe og en vaffel.

FORESTILLINGER:

Torsdag 20. oktober kl. 12.00 Kjøp billett