JULEKONSERT MED LILLESTRØM MUSIKKORPS

MAN 5. DES KL. 19.30 Tellus BILLETTER KR 250,-

Kjøp billett Legg til i kalender

Velkommen til en julekonsert på en utstilling.

Vi kommer i julestemning med variert musikk som strekker seg fra Bach og 1700-tallets Tyskland, via Mussorgsky og siste halvdel av 1800-tallet i Russland til Amerika og Leigh Harline og Ned Washingtons kjente sang «When you wish upon a star» skrevet i 1940 til Disneys animerte film, Pinocchio.

Hovedverket på denne konserten er et utdrag fra Modest Mussorgskys «Pictures at an Exhibition». Mussorgsky skrev dette i 1874 til minne om sin venn, kunstneren Viktor Hartmann, som døde kun 39 år gammel. Musikken tar lytteren med på en tur rundt i museet og hver suite er en musikalsk illustrasjon av et av Hartmanns bilder. Stykket består av 10 satser og på denne konserten spiller vi 5 av dem.

Stykket ble opprinnelig skrevet for piano, og har blitt orkestrert og arrangert til forskjellige besetninger av komponister og musikere. Det var i 1922 at Maurice Ravel gjorde sin orkestrering, på oppfordring av Serge Koussevitzky, og det har blitt stående som den mest innspilte og fremførte versjonen av stykket.

NB! Konserten spilles i Tellus, den nye salen rett over gaten for Lillestrøm Kultursenter.

Arrangør: Lillestrøm Musikkorps

Billetter kr 250,- / barn under 16 år kr 150,- / student kr 150,- (studentbevis må fremvises)

ARRANGEMENT: