JAZZKAFÉ – SALONGTRIOEN

LØR 16. MAR KL. 13.00 Kafeen - Scene 5 BILLETTER KR 225,-

Kjøp billett Legg til i kalender

Kom og hør den fenomenale Salongtrioen. Det er en lys juninatt i svenske Dalarna. Vinden har lagt seg for kvelden, fuglene har ennå ikke forstått at det snart er natt og kvitrer lavt frekke forslag til hverandre.

Fra et hemmelig sted i skogen tryller en fager røst seg fram i natten:

... Enkel, vacker, öm
Är min vals melodi
Min vals fantasi
En sång i en dröm ...

Det er Monica Zetterlunds eviggrønne vals, tonesatt av tangentmagikeren Bill Evans. Noe av det nærmeste du kommer Monicas rørende stemme fra en scene i dag er nok Salongtrioens Lena Petterson.

Når salongtrioen finner veien til dine ører, kan de minne om en fin, røykfull torsdagskveld på Birdland i slutten av 60-tallets New York. Salongtrioen er et lite og lekende orkester som byr på standard jazz og musikk fra Burt Bacharach, Bo Kaspers orkester, Edit Piaf, Monica Zetterlund og mange flere.

Fra Jobim til Evans
En skulle tro at Duke Ellingtons Sophisticated Lady var komponert spesielt til Lena, denne svenske sangstemmen som inneholder skjøre klanger fra Västkusten, Värmland, Lappland, Småland og den stockholmske skjærgården.  Ah ... så fint. Det tar ikke lang tid før trioen går fra The American Songbook til de roter seg bort i sofistikerte jazzdelikatesser som Jobim, Cole Porter og Bill Evans - og til tips om hvordan man skal legge en båt til ved en brygge. Dette er bra jazzmedisin for ørene!

Salongtrioen består, overraskende nok, av bare tre stykker:

·         Lena Pettersson, vokal og svenske toner
·         Einar Thorbjørnsen, piano + evt. synth
·         Øivind Madsen, kontrabass

Denne ettermiddagen kommer de altså til et par ører nær deg.

www.jazzklubb.no

Arrangør: Lillestrøm jazzklubb

Billetter kr 225,- / medlemmer av Lillestrøm jazzklubb kr 125,-

ARRANGEMENT: