JAZZKAFÉ – PALLE WAGNBERG ORGAN UNIT

LØR 28. OKT KL. 13.00 Kafeen - Scene 5 BILLETTER KR 225,-

Kjøp billett Legg til i kalender

Paul «Palle» Wagnberg, er den norske svensken som har bidratt til å sparke standarden på norsk jazzmusikk opp et par solide hakk. Født i 1961 flyttet fra Sverige til Norge i 1985. Palle «Groove» har jobbet som heltidsmusiker siden 1987. Gud vet hva han drev med fra ´85 til ´87 ...

Palle er nok mest kjent som organist, bassist, sanger og komponist i souljazz-gruppa The Real Thing, som har gitt ut ti plater og turnert Skandinavia og Europa med i 29 år. Han regnes som den reneste trollmann med sitt Hammond B-3 orgel, og du forventer nesten å se en rekke kaniner sprute ut av orgelet når han går totalt berserk over tangentene, klaffene og de greiene han drar i. Og det låter faktisk helt magisk.

Nevn hvem du vil som har spilt Hammond B-3, og Palle vil for alltid være medlem av den klubben: Jimmy Smith, Joey De Francesca, Georgie Fame, Palle Wagnberg. Den mektige B-3-klubben. Det er så flott å høre Palle spille, at en nesten burde stå under hele konserten i ærbødighet. Men det er litt vanskelig å stå og spise rekesmørbrød, drikke øl, høre på Palle og gjengen og klappe samtidig. Så sitt heller ned ...

Palle har også gitt ut tre cd'er under eget navn, «Paul Wagnberg Organ Unit»: Eat Meat, Gone fishing og Catch 22. For tiden turnerer Wangberg med kvartetten «Monicaz Vals» sammen med den fremragende sangeren Stina  Stenerud. – Dette er en hyllest til Monica Zetterlund, sier Palle.

Kom med nyvaskede ører på lørdag den 28. oktober Her blir det Hammond B-3-grooves og herlige vokale innslag!

Vi skulle gjerne ha skrevet en del om Frode og Erik som ikke bare backer Palle, men som gjør ham skikkelig god. Men de får heller presentere seg selv gjennom alle løpenotene. Her er den magiske Organ Unit-en i tilfeldig rekkefølge:

Paul «Palle» Wangberg, Hammond B3 orgel, vokal
Frode Kjekstad, gitar
Erik Jøkling, trommer

www.jazzklubb.no

Arrangør: Lillestrøm jazzklubb

Billetter kr 225,- / medlemmer av Lillestrøm jazzklubb kr 125,- inkl. billettavgift kr 25,-

ARRANGEMENT: