JAZZKAFÉ – LISE HVOSLEF & BAND

LØR 11. NOV KL. 13.00 Kafeen - Scene 5 BILLETTER KR 225,-

Kjøp billett Legg til i kalender

Har du ofte ønsket deg en simultanoversettelse av det som synges på jazzscenen? «Look at me, I’m as helpless as a kitten up a tree .. » - Det problemet har Lise Hvoslef løst. Hun synger en hel drøss av jazzens standardlåter på norsk! Tekstene er oversatt av den anerkjente lyrikeren Kristin Storrusten. Og dette låter som ei kule ut av Lises munn.

På det nye albumet En egen ro finner vi en rekke låter fra tidligere tider, gjendiktet til norsk. På den måten høres de helt nye ut. Lørdag 11. november kommer hun til Lillestrøm jazzklubb sammen med et stjernelag av musikere. Dette blir flott – og spennende.
– Jeg opplever at man lytter til tekst på en annen måte når den er på morsmålet, sier Lise.

Tor Hammerø i Nettavisen skriver: - Måten Hvoslef flytter inn i tekstene og universene med sin varme, inderlige og ærlige stemme og tilnærming, gjør at dette «utspilte» stoffet får et helt nytt liv. Med sine tjukke l-er, ær´ke og ekte østlandsdialekt er det noe djupt personlig over måten Hvoslef presenterer dette tidløse materialet …»

Her er Audun Vinger i Jazznytt 2022: «Det er pussig hvordan jazzens standardlåter og pophittene fra «The Great American Songbook» har stadig aktualitet. «Alle» ungjazzerne på studieinstitusjonene har ifølge ryktebørsen igjen omfavnet tradisjonen, og sangene er fortsatt populære blant folk flest. Men det er viktig å gjøre noe nye ting med dem. Lise Hvoslef er en som gjør det. Hun plukker fra øverst i gullhaugen med klassikere som «Moon River» og «Round Midnight», men går også egne veier med tittelkuttets hyllest til Radka, Arild og Nikki Giovannis «A Certain Peace». « ...Bandet er også helt strøkent - klart det blir fint ...»

Her er Lise Hvoslefs superband:
Lise Hvoslef – vokal
Ellen Brekken – bass
Magnus Sefaniassen Eide – trommer
Kristoffer Kompen – trombone
Kjetil Jerve – piano

www.jazzklubb.no

Arrangør: Lillestrøm jazzklubb

Billetter kr 225,- / medlemmer av Lillestrøm jazzklubb kr 125,- inkl. billettavgift kr 25,-

ARRANGEMENT: