JAZZKAFÉ – CHRISTIANIA JAZZBAND

LØR 18. NOV KL. 13.00 Kafeen - Scene 5 BILLETTER KR 225,-

Kjøp billett Legg til i kalender

Det er ikke så ofte vi har Spellemannspris-vinnere på scenen vår. Men nå skjer det. Christiania jazzband rasket med seg den gjeve prisen i 1973 (ja, tilbake i steinalderen) og hadde til og med et par låter med på Norsktoppen. Denne gjengen gir mye lyd av seg både på og av scenen. På scenen spiller de en såkalt New Orleans Revival-stil. Hva det er? Det får du høre når du kommer.

New Orleans sto først i køen da «The Noble Art Of Stealing» ble introdusert i musikkbransjen. For musikken til New Orleans har lånt (stjålet) stilarter fra mange kanter. Først og fremst fra Afrika. Det var på Congo Square i New Orleans man antar at jazzen oppsto. De første nedtegninger om denne musikkformen kom på trykk allerede i 1835. Her samlet slaver seg og spilte og danset på søndager.

Denne musikken fikk ulme litt i fred og ro før den tok full fyr med den nye retningen i Dixie, i området rundt New Orleans. Derfra tok den, med små avstikkere, veien til Chicago og New York. Den første plata som ble spilt inn med denne typen musikk var i 1917. Orkestret het The Original Dixieland Jazz Band. Plata solgte som «hot cakes» og ga seg ikke før den hadde rundet én million.

Christiania jazzband holder tradisjonene ved like og spiller solid musikk med egne meninger fra 1920- og 1930-årenes New Orleans. Og flere av medlemmene har hengt med såpass lenge at de har opplevd både krigsdønningene, drapet på Kennedy og – i det siste – å kunne kjøpe barnebillett på bussen. Også kalt honnør.

Orkesteret spiller musikk med røtter fra 1920- og 1930-årenes New Orleans jazz. De lirer av seg musikk av kjente orkesterledere som Louis Armstrong, Luis Russell, Duke Ellington og Count Basie. Christiania Jazzband har snakket seg (høylytt) til opptredener på en rekke internasjonale jazzfestivaler som for eksempel Warszawa, New Orleans, Breda, Enkhuizen Edinburgh, Sacramento, Molde og en rekke andre jazzsteder.

Orkesteret har også hatt gleden av å spille med en rekke internasjonalt anerkjente jazzmusikere som Kenny Davern, Benny Waters, Dan Barrett og mange, mange flere.

Hvis de finner veien til Lillestrøm den 18. november, vil de stille med disse råtassene av noen musikere:
Anders Bjørnstad - trompet
Peter Opsvik - saksofoner
Øistein Isachsen - klarinet
Børre Frydenlund - banjo, gitar, vokal
Jan Kristiansen - bass
Finn Torgersen - trommer 

www.jazzklubb.no

Arrangør: Lillestrøm jazzklubb

Billetter kr 225,- / medlemmer av Lillestrøm jazzklubb kr 125,- inkl. billettavgift kr 25,-

 

ARRANGEMENT: