ETT FETT STORBAND MED SILJE NERGAARD

FRE 14. OKT KL. 19.30 STJERNESALEN BILLETTER KR 250,-

Kjøp billett

Lillestrøm storbandfestival presenterer: Ett Fett storband med Silje Nergaard.

SILJE NERGAARD er en sanger og komponist fra Hamar med verden som lekeplass. Hun har 15 albumutgivelser bak seg over en karriere på over 30 år. Hun startet sin musikalske karriere under Molde Jazzfestival da hun som 16-åring entret scenen under jamsession med Jaco Pastorius. Blant publikum satt den respekterte musikkjournalisten Randi Hultin, og dagen etter kunne Dagbladet presentere Norges nye jazzhåp, brettet ut over to helsider.

Debutsingelen Tell Me Where You’re Going, med den verdensberømte gitaristen Pat Metheny, kom ut i 1990 og ble en internasjonal suksess med blant annet førsteplass på hitlisten i Japan (hvor de til og med oppkalte en vin etter henne!).

Albumet At First Light (2001) er fortsatt tidenes mestselgende norske jazzalbum med over 140.000 solgte eksemplarer og hele 17 uker på VG-lista. Be Still My Heart ble Siljes signaturlåt og gjorde henne for alvor kjent på den internasjonale jazzscenen. I 2008 spilte Silje inn albumet A Thousand True Stories sammen med hollandske The Metropole Orchest, arrangert og dirigert av den Grammyvinnende komponisten Vince Mendoza. Albumet ble Grammynominert i USA.

Silje har vært en banebryter på den internasjonale jazzscenen og har skapt sitt helt personlige uttrykk både som sanger og komponist. Med sitt respekterte navn har hun turnert verden rundt og sunget sine sanger med artister som Al Jarreau, Pat Metheny, John Scofield, Kurt Elling og norske Morten Harket. Hun har medvirket på utallige innspillinger med legender som blant andre Toots Thielmans. Manhattan Transfer er et av bandene som har gjort coverversjoner av Siljes låter.

Silje komponerer musikk og turnerer jevnlig i både inn- og utland, hvorav hennes største marked er Tyskland. Hennes nyeste album «HOUSES» ble sluppet i 2021, og ble spilt inn under lockdownperioden med bidrag fra musikere og artister fra hele verden.

Silje Nergaard feiret i 2020 30-årsjubileum som artist og mottok samme år Statens tiårige kunstnerstipend.

ETT FETT STORBAND har siden 1988 vært det ledende storbandet på Nedre Romerike, og kjennetegnes av allsidighet og profesjonalitet. Bandet har jobbet med utallige musikere, dirigenter og artister, og har kunnet tilby publikum mange og varierte musikkopplevelser opp gjennom årene. Noen av landets fremste musikere, i samspill med unge musikkstudenter og dyktige amatører utgjør 17-manns ensemblet Ett Fett Storband. Ett Fett er et av arrangørbandene bak Lillestrøm storbandfestival, og spiller på festivalen for 14. gang.

Arrangør: Lillestrøm Storbandfestival

Billetter kr 250,- / barn kr 150,- / medlem kr 200,- / student kr 150,-(studentbevis må fremvises)

FORESTILLINGER:

Fredag 14. oktober kl. 19.30 Kjøp billett