ELIAS ORATORIUM AV MENDELSSOHN

LØR 14. OKT KL. 18.00 Lillestrøm kirke BILLETTER KR 350,-

Kjøp billett Legg til i kalender

Velkommen til åpningskonsert i Lillestrøm kirkemusikkfestival!

Oratoriet Elias av Felix Mendelssohn-Bartholdy er et bredt anlagt oratorium (oratorium = kirkelig opera, men uten scenisk handling) som var det siste verket komponisten skrev, og kan regnes som hans musikalske testamente. Som sine barokke forfedre, bl.a. Händel, tok Mendelssohn i bruk de populære og dramatiske historiene fra Det Gamle Testamentet, i dette tilfelle om profeten Elias som leder israelsfolket mot avgudsdyrkerne Baals-profetene.

I oratoriet møter vi Elias (bass) som påkaller Herrens ild over brennofferet, borgherren Obadias (tenor), enken hvis sønn som oppvekkes fra de døde (sopran), Engelen som taler til Elias (alt), Herren som sender regn over det tørre landet, og en rekke dramatiske korsatser som illustrerer både israelsfolket og avgudsdyrkerne.

Mendelssohn arbeidet med verket i mer enn 10 år før uroppførelsen i Birmingham. Verket ble en umiddelbar suksess og fikk talløse oppførelser etter komponistens død i 1847.

Åpningskonserten i Lillestrøm kirkemusikkfestival med dette verket er et musikalsk apparat av dimensjoner, med fullt symfoniorkester med 60 musikere, 4 fantastiske solister av internasjonalt format og et sammensatt kor på 85 sangere fra Akademisk korforening fra Universitetet i Oslo og Skedsmo Kammerkor. Våre solister er internasjonalt anerkjente sangere med fartstid bl.a. fra Den Norske Opera & Ballett; Eirik Krokfjord (bass), Ingegjerd Bagøien Moe (sopran), Rolf Sostman (tenor) og Tone Kummervold (mezzo-sopran). Dirigent er Gjermund Bjørklund.

Varighet: 2 timer og 20 minutter, inkl. pause med salg av drikke og snacks.

Arrangør: Lillestrøm kirkelige fellesråd

Billetter kr 350

LILLESTRØM KIRKEMUSIKKFESTIVAL
• Lillestrøm kirkemusikkfestival ønsker å skape nysgjerrighet rundt hva kirkemusikk er og kan være. Opplev arrangementer med profesjonelle artister i ditt lokale kirkerom. Gjennom ni dager vil kirkemusikk i mange stilarter bli representert i både konsertformat og liturgiske sammenhenger.
• Hvert arrangement skal inneholde både noe kjent og noe som kan utfordre grensene. Festivalen vil være interaktiv med muligheter for deltagelse for publikum alene, men også sammen med utøverne.

ARRANGEMENT: