DEN INTERNASJONALE PARKINSONDAGEN

ONS 12. APR KL. 20.00 Kafeen - Scene 5 FRI ENTRÉ

Åpent arrangement

Hadde James Parkinson levd hadde han fylt 268 år i år. Han ble født 11. april 1755, og fødselsdatoen hans har blitt til den internasjonale parkinsondagen som markeres over hele verden.

På Scene 5 feirer vi dagen sammen med Lørenskog Parkinsonforening.

Kveldens program;

Slampoesi ved Marit Sofienlund Almquist som hyller parkinsonister med egenskrevet tekst.

Når du blir gammal og ingen vil ha deg, så sett deg på taket og la kråka ta deg. Bjørg Torill Madsen stiller spørsmål om hva vi må gjøre for at ikke eldreomsorgen skal gå nedenom og hjem. Hun er direktør for helse og mestring i Lillestrøm kommune.

Da pappa fikk MSA … – en alvorlig og atypisk Parkinson Sykdom. Thomas Berg Green er paramedic og daglig leder for Norsk Førstehjepsråd. Han gir oss innblikk både i familiens opplevelser, samt fra primær – og spesialisthelsetjenesten – og litt om lovverket.

Torgeir Torsteinsen er pensjonert sykepleier. Han har hatt Parkinson sykdom i 18 år og deler tanker, frykt og usikkerhet for alderdom og sykehjem - og også om håp og gleder.

Anders Grøndal støtter foredraget med piano og sang.

Kvelden vil kunne gi politikere nyttig førstehåndsinformasjon.

Dørene åpne for alle som ønsker det.

---

Fri entré

Husk å reservere bord på forhånd. Scene 5 er åpen mandag – lørdag fra 11.00 til ganske seint. Vi anbefaler deg å komme tidlig slik at du kan hygge deg med et godt måltid, eller å ta litt å drikke før feiringen starter klokka 20.00. Matserveringen fra kjøkkenet stenger når underholdningen starter.

ARRANGEMENT: