CONTEXT // MERCY

LØR 21. OKT KL. 20.00 Lillestrøm kirke BILLETTER KR 200,-

Kjøp billett Legg til i kalender

Velkommen til en annerledes kirkekonsert!

Context Mercy er ikke en vanlig kirkekonsert. For det første, er musikeren over hele kirkerommet. 

Tenk deg at du kommer til en kirke for å oppleve musikk, men det er ikke noe dedikert sete du kan sitte i, og du kommer når du vil innenfor åpningstidene. Du er bedt om å søke etter musikken og oppleve rommet selv. Musikerne er spredt, lynet er humørfylt og til tider dukker det opp en danser som svever gjennom rommet. Når du kommer inn i hovedrommet hører du musikk fra flygelet, eller eventuelt orgelet, der du kan se en musiker med et headset, spille sammen med andre musikere som bare han kan høre. Kanskje du kan høre svake trommer fra siderommet? Og hvis du går inn i trappene kan du kanskje å plukke ut lyden av en saksofon i det fjerne.

Du kan velge å sette deg ned og lytte, se på de vakre vinduene eller lukke øynene. Kanskje du vil du legge deg ned på gulvet og bare nyte akustikken? Eller du kan gå på jakt etter den andre musikere, lyder den andre. Kanskje det er et sted hvor du kan høre bassen og trommene samme tid?

På én stasjon kan du prøve å lage din egen blanding av lydene som skjer. I kjelleren finner du en mann med mange tekniske dingser, et miksebord og en PA. Han tar alle lydene fra de andre musikerne og lage sin egen versjon av musikken, rekonstruert live for å skape et helt annet musikalsk landskap, en ny musikk. Etter en stund, hvis du blir lenge nok, blir alt stille.

Prosjektet «Context // Mercy» er basert på flere elementer som improvisasjons og som kirkemusikk. Tanken er å la fire improviserende musikere leke sammen, basert på løst ordnede temaer, i samme bygning, men i forskjellige rom. De kan høre hverandre gjennom hodetelefoner, men ikke se hverandre. Det femte medlemmet av ensemblet er en rekonstruksjon av musikken i sanntid. Han vil bli matet med lyden fra de andre musikerne og bruke dette for å lage sin egen versjon av musikken, live i sitt eget dedikerte rom.

Musikere:
John Derek Bishop (alias Tortusa) er en norsk-amerikansk elektronisk musiker og
produsent fra Stavanger, Norge.

Philip Moll er utdannet fra Bass School Munich, Sir Paul McCartneys berømthetsskole LIPA
og Royal Northern College Of Music Manchester

Hans Christian Dalgaard (HC) er frilansmusiker med base i Bergen. I mange år nå
han har turnert nasjonalt og internasjonalt med Wardruna, Kameleonorkesteret, Heyra og
alene.

Eirik Breivik Minde er musiker, komponist og kulturgründer fra Askøy.

Arrangør: Lillestrøm kirkelige fellesråd

Billetter kr 200

LILLESTRØM KIRKEMUSIKKFESTIVAL
• Lillestrøm kirkemusikkfestival ønsker å skape nysgjerrighet rundt hva kirkemusikk er og kan være. Opplev arrangementer med profesjonelle artister i ditt lokale kirkerom. Gjennom ni dager vil kirkemusikk i mange stilarter bli representert i både konsertformat og liturgiske sammenhenger.
• Hvert arrangement skal inneholde både noe kjent og noe som kan utfordre grensene. Festivalen vil være interaktiv med muligheter for deltagelse for publikum alene, men også sammen med utøverne.

ARRANGEMENT: