BLUES FOR ALLAN

TIR 25. APR KL. 18.00 Universet BILLETTER KR 200,-

Kjøp billett Legg til i kalender

Ett Fett Storband tar for seg fjerde utgaven av Jarle Storløkkens livsprosjekt, nemlig å omarbeide musikken av kjente gitarister til storbandformatet. Etter å ha tatt for seg henholdsvis Pat Metheny, John Scofield og Scott Henderson/Tribal Tech, har nå turen kommet til han som av både Eddie Van Halen og Steve Vai (og mange andre!) har blitt kalt «en av de mest innovative gitaristene og komponistene de siste 50 år»: Allan Holdsworth.

Et meget familiært navn for de aller fleste som er litt over gjennomsnittet interessert i gitar, men nok ikke like kjent for det allmenne jazzpublikummet.

Allan Holdsworth ble født i Bradford den 6. august 1946.

Da han i ungdomsårene begynte å interessere seg for jazzmusikk, ville han helst spille saksofon (som sin store helt, John Coltrane), men det var for dyrt, så han måtte, til sin store misnøye, ta til takke med en gitar… Resultatet ble at han gjennom hele sin karriere jobbet for å få til den samme flytende legatofraseringen på gitaren som sine saksofonhelter, og dette førte til at han fikk en helt særegen og personlig stil på instrumentet.

Som komponist er han like unik. Selv kalte han musikken han skrev for jazzmusikk, men den høres ikke HELT ut som det man vanligvis forbinder med ordet «jazz». En ekstremt egenartet melodisk og harmonisk verden møter den som dykker inn i musikken hans - Jarle Storløkken sier selv at «det er som å tre inn i et magisk, musikalsk eventyrland».

Ved siden av en lang og mangslungen solokarriere, var Allan Holdsworth et sentralt medlem i band som Nucleus, Soft Machine, Gong, UK og Bruford. Ja, til og med i Level 42 (på albumet «Guaranteed» fra 1991).

Bli med Ett Fett storband på en reise inn i Allan Holdsworths fascinerende musikalske landskap - du vil ikke angre!

Arrangør: Ett Fett Storband

Billetter kr 200,- / medlem kr 150,- / studenter kr 100,-

ARRANGEMENT: