BACH OG HANS ORGELUNIVERS

TIR 17. OKT KL. 12.00 STRØMMEN KIRKE BILLETTER KR 125,-

Kjøp billett Legg til i kalender

Bach – den klassiske musikkens Gudfar.

Fra sin bok «Bach og hans orgelunivers» (Lyche musikkforlag) formidler Torkil Baden det frodige livet og den unike musikken til Johann Sebastian Bach. Mange av hans orgelverker er knyttet til salmer vi finner i Norsk salmebok, og Bach belyser teksten med slående musikalske virkemidler.

Forfatterens ønske er at den norske, verbale gudstjenesten må åpnes mer for vår rike musikktradisjon. Torkil Baden har vært kirkemusiker, redaktør av Norsk kirkemusikk, musikkjournalist og kritiker i NRK, VG, Vårt Land og Dagbladet og har utgitt en rekke bøker om kulturelle emner.

Vi får høre flere av Bachs koralkomposisjoner for orgel, og forsamlingen får muligheten til å synge med på salmene.

Etter foredraget vil det serveres boller og kaffe.

Arrangør: Lillestrøm kirkelige fellesråd

Billetter kr 125

 

LILLESTRØM KIRKEMUSIKKFESTIVAL
• Lillestrøm kirkemusikkfestival ønsker å skape nysgjerrighet rundt hva kirkemusikk er og kan være. Opplev arrangementer med profesjonelle artister i ditt lokale kirkerom. Gjennom ni dager vil kirkemusikk i mange stilarter bli representert i både konsertformat og liturgiske sammenhenger.
• Hvert arrangement skal inneholde både noe kjent og noe som kan utfordre grensene. Festivalen vil være interaktiv med muligheter for deltagelse for publikum alene, men også sammen med utøverne.

ARRANGEMENT: