– Det var nesten rørende at vi fikk det til

Når de andre på jobben går hjem for dagen – inntar Karoline Sollie scenen. I år jubilerer hun med 30 år som amatørskuespiller!

Av Anne Merete Rodem

KAROLINE SOLLIE (48)
* Resepsjonsleder på Lillestrøm Kultursenter
* Aktuell med «Lillestrømrevyen 2021» og «Billy Elliot – The Musical»
* Bor i Lillestrøm
* Kjæreste med Lars Ankersten

Hun stod på scenen for første gang i 1991 – på skolerevyen til Lillestrøm videregående skole.
– Det var skikkelig gøy, så jeg har ikke sett noen grunn til å slutte med det, sier Karoline Sollie, som nå er aktuell med «Lillestrømrevyen 2021».

Tidligere denne høsten fikk mange oppleve henne som den engasjerte, men strenge, ballettinstruktøren Mrs. Wilkinson i «Billy Elliot – The Musical» med Lillestrøm Folketeater.

Det er alltid et humorinnslag om LSK i Lillestrømrevyen.
Karoline som Mrs. Wilkinson i “Billy Elliot”.

Terningkast 6!
– Det var en helt utrolig morsom opplevelse. Litt ekstra spesielt fordi vi hadde så mye koronamotgang. Det var lenge vanskelig å øve sammen og så ble det plutselig to måneder uten øvelser i det hele tatt. Premieren ble utsatt fra mars, til juni og så til august. Det var en krevende periode, men desto morsommere når vi plutselig kunne få stå på scenen foran publikum – selv om det var for halvfull sal. Nedturen var naturligvis stor da vi måtte avlyse alt etter to forestillinger på grunn av koronautbrudd i ensemblet, men heldigvis blir Billy Elliot satt opp igjen til våren. Og da regner vi med fulle hus og stormende jubel. Vi fikk jo tross alt terningkast 6 av Romerikes Blad, sier Karoline fornøyd.

Karoline var med i Skedsmo Amatørteater i noen år, deretter var hun med på å starte Romerike Teater opp igjen – som senere fikk navnet Lillestrøm Teaterselskab. Første forestilling på Lillestrøm Kultursenter var «Jorda rundt på 80 dager» i 1995. Teaterselskabet begynte å sette opp egne revyer, og «Lillestrømrevyen» har stått på plakaten jevnlig på Lillestrøm Kultursenter siden år 2000. Hun har medvirket i utallige oppsetninger, som blant annet «Skulle det dukke opp flere lik, er det bare å ringe», «Les Miserables», «Oliver», «Annie», «Juleskurken» og «Da verden kom på skinner».

Karoline som Maria i Lillestrømrevyen.
Vil du kjøpe et bla’? Fra Lillestrømrevyen.

Inspirasjon fra hverdagen
– Det er verdens beste og morsomste hobby! Vi er åtte kjempegode venner som har den samme interessen, har det gøy sammen og bidrar med innslag til revyen. Vi får inspirasjon fra helt hverdagslige, komiske situasjoner av ting vi opplever på butikken, toget, jobben eller nyhetene. Når vi har fått en idé, skal jeg innrømme at vi titter litt ekstra på folk for å danne oss et bilde av karakteren. Det er en artig prosess, sier Karoline, som forteller at hun for en god stund siden syntes dette var så morsomt at hun søkte på Teaterhøgskolen.
– Det ble med den ene gangen, og jeg har ikke hatt noe sterkt ønske om en karriere som skuespiller. Jeg er for glad i forutsigbarhet i hverdagen til det, ler hun.

Korona, jul og LSK
Dersom du kommer innom Lillestrøm Kultursenter på dagtid, er det stor sannsynlighet for at du møter Karoline i billettluken. Hun jobber med billett- og gavekortsalg, utleie av festlokalet Samfundet, organiserer auditions og mye annet.
– De fleste kjøper billetter på nett, men nå er det mange som kommer innom for å sikre seg billetter til de mange juleforestillingene – blant annet Lillestrømrevyen. Undertittelen er «Kohortreist moro», men det blir ikke bare fokus på korona.

– Det blir mange, musikalske og morsomme innslag og naturligvis blir det litt moro om LSK. Dyktige Trond Hanssen er med på laget som regissør og teksthjelp. Vi ønsker både trofaste publikummere og nykomlinger hjertelig velkommen til en morsom kveld.

LILLESTRØMREVYEN – KOHORTREIST MORO!

Forestillinger:

Torsdag 18. november kl. 19.30
Fredag 19. november kl. 19.30
Lørdag 20. november kl. 19.30
Torsdag 25. november kl. 19.30
Fredag 26. november kl. 19.30
Lørdag 27. november kl. 19.30
Torsdag 2. desember kl. 19.30
Fredag 3. desember kl. 19.30
Lørdag 4. desember kl. 19.30

Billetter kr 450,- / medlem kr 400,- / showmeny to-retter kr 810,- / showmeny tre-retter kr 910,-.
Arrangør: Lillestrøm Teaterselskab og Lillestrøm Kultursenter

BILLY ELLIOT – THE MUSICAL

Forestillinger:

Lørdag 2. april kl. 18.00
Søndag 3. april kl. 13.00 og 18.00

Billetter kr 395,- / barn kr 325,- / medlem kr 350,- /grupper over 10 personer kr 350,-
Arrangør: Lillestrøm Folketeater og Lillestrøm Kultursenter