Det er bedre å gi, enn å ta!

– Budskapet i familiemusikalen «Juleskurken» er fint og tydelig. I tillegg er forestillingen både morsom og spennende, med masse flott musikk.

Tekst og foto: Anne Merete Hagnæss Rodem


Det sier produsent ved Lillestrøm Kultursenter, Henrik Amundsen. Han er glad for at så mange allerede har sikret seg billetter til årets juleforestilling for hele familien i Lillestrøm. «Juleskurken» spilles annen hvert år og har blitt en veldig hyggelig førjulstradisjon for mange. Han synes det er ekstra gledelig å se at folk strømmer tilbake for fine kulturopplevelser etter et så langt opphold.

– På scenen står profesjonelle aktører sammen med glade amatører, og det fungerer så utrolig fint. Vi har så mange talentfulle barn og unge i lokalmiljøet som deltar. De må oppleves, så kom på forestilling, oppfordrer Amundsen.


TRE SOM ER MED:

Johanne Kurverud Storløkken (11)
«Ingrid»

– Ingrid er en veldig høflig, snill og veslevoksen jente. Hun gjør alt hun kan for å få Juleskurken ut av fengselet. Det er andre gang jeg har rollen som Ingrid, så nå føler jeg at jeg kjenner henne godt. Jeg synes det er utrolig gøy å synge og spille teater, så blir moro å stå på scenen foran så mange i publikum igjen!

Anne Gommerud (57)
«Farmor»

– Det var veldig utenfor komfortsonen å gå på audition og utrolig gøy å få rollen som farmor! Hun er en varm og god person, som har stor omsorg for alle. Men hun ler litt av sønnen sin, Henrik, som hun synes kan være litt håpløs. Det er en veldig dyktig og herlig gjeng som jobber med denne oppsetningen, så vi koser oss veldig på øvelsene – og gleder oss til å stå på scenen foran publikum. Jeg har selv sett Juleskurken mange ganger og blir aldri lei – den er helt fantastisk bra!

Børge Pallesen (41)
«Pappa»

– Pappaen til Ingrid er en snill, men litt distré fyr, som ikke har helt kontroll på livet sitt. Han trenger hjelp både fra datteren og moren sin for å komme i mål med juleforberedelsene. Det er en veldig morsom rolle å spille og det er utrolig givende å få jobbe så tett med så mange flinke barn og voksne. Jeg gleder meg til å være med å skape herlig julestemning sammen med dem.

DEN SPENNENDE JAKTEN PÅ JULESKURKEN 
«Juleskurken» er en helaftens familiemusikal, proppfull av humor, fengende musikk og dyktige skuespillere som skildrer kampen mellom det gode og det onde. Handlingen starter hjemme hos Ingrid og pappaen hennes lille julaften. Ingrid er utålmodig og venter på at julaften skal komme. Etter at Ingrid, pappa og farmor har sovnet, sniker Juleskurken seg inn i huset. Sammen med sin assistent, Piperenseren, stjeler han alle pakkene som ligger under treet. Når Julenissen er ute og leverer gaver til barna på julaften, oppdager han og de andre at det er noe som ikke stemmer. Sammen begynner de den spennende jakten på Juleskurken!

I ROLLENE MØTER DU:
Juleskurken: Håkon Nielsen
Piperenseren: Morten Bergheim
Farmor: Anne Gommerud
Pappa: Børge Pallesen  
Julenissen: Einar Egenes  
Politimesteren: Lars Wahlberg
Ingrid: Johanne Kurverud Storløkken og Thea Joranger
Julie: Clara Louise Risnes Hellings og Maja Victoria Joteig

I tillegg medvirker mange barn og ungdommer på scenen som sang- og danselekemakere.

SPILLEDATOER:
Torsdag 25. november kl. 18.00 (premiere)
Fredag 26. november kl. 18.00
Lørdag 27. november kl. 13.00 og 17.00
Søndag 28. november kl. 13.00 og 17.00
Fredag 3. desember kl. 18.00
Lørdag 4. desember kl. 13.00 og 17.00
Søndag 5. desember kl. 13.00 og 17.00
Fredag 10. desember kl. 18.00
Lørdag 11. desember kl. 13.00 og 17.00
Søndag 12. desember kl. 13.00 og 17.00
Fredag 17. desember kl. 18.00
Lørdag 18. desember kl. 13.00 og 17.00
Søndag 19. desember kl. 13.00 og 17.00

Forestillingen varer i ca. to timer inkl. pause og passer for barn fra tre år.

Billettpriser:
Voksen kr 425,- / barn under 16 år kr 395,- / medlem kr 375,- / familie (2v + 2b) kr 1500,-.

Idé og originalmanus: Jan M. Moberg
Musikk og arrangement: Arne Iversen
Arrangør: Lillestrøm Kultursenter etter avtale med Wonder Works AS


TUSEN TAKK TIL VÅRE FLOTTE SPONSORER!

  • LillestrømBanken
  • Felleskjøpet
  • Lillestrøm Torv
  • Advokatfirmaet Lærum, Lier, Stende og Berven
  • IOGT Concordia
  • Lillestrøm kommune