DA VERDEN KOM PÅ SKINNER PRESENTERER: MATS MOE

Han er landets morsomste postmann! – Jeg visste ikke at han var så komisk! Han herjet jo på scenen og fikk alle til å le, sier Mats Moe (27) fornøyd. At både postmannen og bymusikalen «Da verden kom på skinner» skulle bli en så stor suksess, var han ikke forberedt på.

Måsan – ikke «myr»

– Men desto morsommere. For meg var det nok ekstra viktig, for dette var min første profesjonelle jobb. Jeg var på audition og leseprøve og fikk jobben på flekken. Jeg tenkte «stup og skyt, dette kan bli gøy», og gjett om det ble det, sier Mats Moe, som nå går siste året på Teaterhøgskolen. Han har lært mye i sin første, store rolle – men han har også selv tilført viktige, lokale detaljer i stykket.

– Dette er jo et historisk spel fra Lillestrøm, så da var det viktig å få referansene riktig. Jeg måtte flere ganger påpeke at «dette sier vi ikke i Lillestrøm». Det heter for eksempel ikke myr, men måsan. Jeg kjente godt til Lillestrøms historie, men har likevel lært mye nytt. Som at vi ikke hadde gatenavn da jeg var postmann. Ikke rart jeg ikke fant frem, ler Mats.

Jobber med heltene

Mats har alltid elsket musikaler og teater, og den første store opplevelsen som gjorde inntrykk, var Les Misérables på Lillestrøm Kultursenter i 2007. Han husker spesielt godt Erik-André Hvidsten i rollen som Javert. 

– Det er Reidun Sæther og Erik-André Hvidsten som er årsaken til at jeg begynte med dette. De er så utrolig dyktige og det er et stort sjokk for meg å få lov til å dele scene med dem nå. Det er nesten så jeg ikke tror det er sant. Det er virkelig stort og jeg håper mange kommer og ser på og deler gleden med oss.

Fun Facts om Lillestrøm

Mats mener at patriotismen i Lillestrøm er helt enorm og er glad for at publikum omfavner både byen og bymusikalen.

– Det er også en fin måte å lære mer om byen sin på. Jeg kan love at den som kommer får med seg mange morsomme fun facts her.

Mats Moe

Aktuell: Rollen som postmannen i bymusikalen «Da verden kom på skinner» i august/september 2018 på Lillestrøm Kultursenter

Alder: 27 år

Yrke: Skuespiller og student ved Teaterhøgskolen i Oslo

Fra: Lillestrøm

Bor: Grünerløkka

_
_
_