1

– Det er viktig å ikke gå i dvale

– Det er viktig for oss eldre å være opptatt med noe meningsfullt. At vi kan utfordre oss selv og tilegne oss ny kunnskap. Eller bare ha det hyggelig sammen, sier Gunnar Apeland (73) i Senioruniversitetet i Lillestrøm.

På Lillestrøm Kultursenter har vi publikummere i alle aldre. Mange av de eldste setter stor pris på tilbud som Kulturkafé og arrangement i regi av Senioruniversitetet i Lillestrøm (SUL).
– Møtene våre er veldig sosiale. Folk kommer igjen gang etter gang, så da må de vel like det, sier Apeland fornøyd. Med et medlemstall på hele 1300 er de blant de største senioruniversitetene i landet.

Fokus på Fet, Sørum og Skedsmo
Harald Fagermoen (66) har vært leder i SUL det siste året. Han forteller at han alltid har vært engasjert i frivillig arbeid, og at han tok styrevervet etter at han gikk av med pensjon. SUL-lederen understreker at man ikke må være pensjonist for å være medlem. Og han kan friste med mye spennende på agendaen.

– Vi prøver å være dagsaktuelle og ha foredragsholdere som snakker om aktuelle tema. I høst hadde vi besøk av Harald Stanghelle som snakket om sosiale medier og den eventuelle trusselen mot dagens demokrati. I februar kommer Leif N. Olsen, også kalt «UP-Olsen». Da blir det snakk om hvilke regler vi har å forholde oss til når det gjelder førerkortet. I mai avslutter vi vårsesongen med en flott konsert med Louis Jacoby. Så det er mye bra på programmet, sier Fagermoen, som forteller at de også tilbyr utenlandsturer, besøk på teater, konserter, utstillinger og museer.

Han synes det er moro å lede møtene når salen er full. Det er ofte opp til 300 som møter opp, uansett vær, vind eller tema. Og da er det fint å være i de store salene på Lillestrøm Kultursenter.

– Det er tydelig at vi dekker et behov. Nå jobber de med å skape en felles identitet. Medlemmene kommer både fra Fet, Sørum og Skedsmo kommune, så våren 2019 blir det mye fokus på kommunesammenslåingen. I 2020 vil de alle være en del av Lillestrøm kommune.

Herlige møter på Kulturkafé

Én torsdag i måneden byr Lillestrøm Kultursenter på sitt eget seniorarrangement, nemlig den populære Kulturkafeen. Her serveres alt fra konserter i ulike musikksjangere til små teaterforestillinger og høytlesninger.

– Kulturkafeen er veldig fin og jeg går så ofte jeg kan. Det er god underholdning og i tillegg veldig sosialt. Jeg er med på en del andre konserter og arrangement også. Nylig var jeg på «Chess in Concert», og det var veldig bra, sier Lovise Wahl (76) engasjert.

Både Wahl og venninnen Turid Olaisen (80) har i årevis tatt med barnebarna sine på juleforestillingene på Lillestrøm Kultursenter.

–  Det har blitt en tradisjon. Det yngste barnebarnet mitt har ikke sett «Scrooge» før, så den må vi nok få med oss, sier Olaisen.

Styret i Senioruniversitetet i Lillestrøm arrangerer blant annet interessante foredrag for alle over 58 år. Her ved leder Harald Fagermoen (t.v.), nestleder Gunnar Apeland, Mary Lyford, Gerd Astrid Kvernmo, Jan Erik Aamillom og Harold Misund.

Lovise Wahl (t.v.) og Turid Olaisen drar på Kulturkafé så ofte de kan.

KULTURKAFÉ
Én torsdag i måneden kl. 12.00. Dørene åpner kl. 11.00
Pris: 195,- Inkluderer kaffe og vaffel
Sted: Connect i kjelleren på Lillestrøm Kultursenter

SENIORUNIVERSITETET I LILLESTRØM
Et forum for menneskelig kontakt og utveksling av kunnskaper og erfaringer for mennesker over 58 år.
Medlemsmøtene holdes på Lillestrøm Kultursenter, normalt den andre tirsdagen i måneden fra september til desember, og fra januar til mai.

Bli medlem!
Se SULs nettsider: http://www.u3a.no/index.php/ompunr eller kom på et av medlemsmøtene.

_
_
_